Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Αδελφοί Γεωργιάδη, ποδοσφαιριστές του Άρη Δράμας, δεκαετία 1930.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος "Άρης Δράμας" ιδρύθηκε το 1926 και έμελλε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Δραμινό ποδόσφαιρο, μέχρι το 1969 που συγχωνεύτηκε με την Ελπίδα και δημιουργήθηκε ο Πανδραμαϊκός Αθλητικός Όμιλος. Δύο από τους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα του Άρη, κατά τα πρώτα χρόνια της ιστορίας του, ήταν οι Αδελφοί Δημήτρης και Ιωάννης Γεωργιάδης.


Ο Δημήτρης Γεωργιάδης, τερματοφύλακας του Άρη, εκτελέστηκε από τις Βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής, στην σφαγή του Δοξάτου Δράμας τον Σεπτέμβριου του 1941, σε ηλικία 33 ετών, αφήνοντας πίσω, την νεογέννητη και  μονάκριβη κόρη του.

Ο Ιωάννης Γεωργιάδης, που δεν γνωρίζουμε σε ποια θέση αγωνιζόταν στην ομάδα του Άρη, έχασε το πόδι του από νάρκη, σε μάχη, ως Αξιωματικός του Στρατού, κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου και  έλεγε πόσο λυπόταν που δεν μπορούσε να παίζει ποδόσφαιρο. Πέθανε πριν είκοσι χρόνια, χωρίς να έχει δημιουργήσει δική του οικογένεια.




Δύο από τις παλαιότερες φωτογραφίες του ιστορικού Άρη Δράμας. Το σπάνιο φωτογραφικό υλικό και οι ενδιαφέρουσες πληροφορίες προέρχονται από την κ.Πόλυ Ιωαννίδου και την μητέρας της Μυρσίνης, κόρης του Δημήτρη Γεωργιάδη. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου